Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 iulie 2010

Taxa pe obezitate

Un deputat german propune impunerea unei taxe pentru compensarea cheltuielilor de sanatate in cazul persoanelor supraponderale, conform unui interviu publicat joi de tabloidul Bild.

"Trebuie sa ne punem intrebari, pentru a afla daca aceste costuri imense de sanatate care rezulta, de exemplu, dintr-o alimentatie excesiva, pot fi asumate pe termen lung de sistemul de solidaritate" din domeniul sanitar, a declarat Marco Wanderwitz, deputat al partidului crestin-democrat CDU.

"Consider ca este rezonabil ca persoanele care duc, in mod voit, o viata nesanatoasa, sa isi asume si responsabilitatea pentru aceasta", a spus Wanderwitz, reprezentant al miscarii de tineret a CDU.

Conform Bild, cheltuielile pentru problemele de sanatate asociate cu o alimentatie excesiva implica un cost de 17 miliarde de euro anual pentru sistemul de sanatate.

Sursa: realitatea.net

joi, 22 iulie 2010

Hai la protest: "Arata-i Fundul Guvernului Basescu!"

"Daca americanii se pot strange anual, in a doua sambata a lunii iulie, in numar de peste 10000 de insi, in Laguna Niguel, ca sa arate fundul unui tren in deja traditionalul "Moon Amtrak" putem si noi, romanii, sa le aratam posteriorul dezvelit, cateva secunde, guvernantilor romani, cel putin o data, in semn de revolta pentru ce au facut din tara asta!" scrie Adaam Alandei pe pagina sa de Facebook.

Acesta a lansat o invitatie la un inedit protest, pentru data de 15 august, intre orele 12,00 si 12,30. Adaam spune ca este vorba de un gest simbolic si metaforic dar "daca ne strangem minimum 500 o facem! Oricum e mult prea putin fata de ce merita.." Ideea a fost popularizata dupa ce a aparut pe site-ul nasii.ro. "Sa mergem direct la Guvern si sa le aratam ce avem noi de pus la bataie?" scrie pe site-ul mentionat.


Sursa: flacarais.ro


Firma care produce Cillit Bang achiziţionează brandul Durex pentru 3 miliarde de euro


SSL, producătorul prezervativelor Durex, va fi vândut către Reckitt Benkiser - firma de produse
de casă din spatele curăţitorului Cillit Bang şi a tabletelor Finish pentru maşinile de spălat vase.

Tranzacţia evaluează SSL la 3 miliarde de euro.

Reckitt Benkiser, care deţine şi brandurile de medicamente
Nurofen şi Gaviscon, a anunţat că această achiziţie oferă o schimbare a orientării pe piaţa produselor de sănătate şi că va mări prezenţa pe pieţele de afaceri din China şi Japonia.

Sursa: Antena3.ro

luni, 19 iulie 2010

Mosu` betiv cu misto de politie

Suicidul, a doua cauza de mortalitate la tinerii ieseni

Iesenii se numara printre romanii cei mai predispusi la sinucidere. Mai mult decat atat, in randul tinerelor se inregistreaza o adevarata epidemie, suicidul fiind a doua cauza de mortalitate dupa accidentele rutiere.

In fiecare zi cate un pacient ajunge la Spitalul Urgente in urma unei tentative de sinucidere. Medicii au putut sa realizeze si statistici, astfel incat sa-si dea seama ce persoane sunt predispuse la a-si lua viata si ce pot face pentru a preveni astfel de nenorociri. Cel mai des recurg la intoxicatii voluntare femeile (in 53,6% dintre cazuri), iar majoritatea sunt din mediul rural (52 %). Intoxicatiile cu insectid au reprezentat16,8 % din cazuri, iar majoritatea celor care au folosit astfel de substante sunt din rural, Cea mai utilizata metoda de intoxicatie a fost cea medicamentoasa (80 % din cazuri), iar cele mai putin utilizate au fost cele cu prenandez, gaz metan, detartrant sau monoxid (cate 1 % din cazuri).

Depresia si insecuritatea sociala, principalele cauze

Dramatic este ca 75 % dintre pacientii cu tentative de sinucidere sunt tineri cu varste pana in 40 de ani. "Acest lucru confirma faptul ca aceasta epidemie tacuta este a doua cauza de mortalitate in grupa de varta 14 - 44 de ani, dupa accidentele rutiere. 65 % dintre acesti pacienti au necesitat internare in singura sectie de Toxicologie, iar 6,4% - in ATI-Toxicologie, 90 % dintre cazurile extrem de grave fiind la barbati. In aceasta din urma situatie, proportia celor din urban este egala cu a celor din rural in aceste cazuri”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU. "De vina sunt insecuritatea sociala, depresia si incrancenarea cu care fiecare se straduieste sa traiasca”, a adaugat dr. Ciuhodaru.

Nu exista nici o metoda de prevenire

Medicii afirma ca, in multe dintre cazuri, tentativele se repeta pana cand incercarea reuseste: "80 % dintre cei care reusesc sa se sinucida nu sunt la prima tentativa. Deci aceste persoane ar putea fi depistate din timp, astfel incat sa se previna nenorocirile. Pentru asta ar fi nevoie de fonduri – de exemplu, in Marea Britanie sau Finlanda s-a scazut rata de sinucideri prin alocarea a cate 200 de dolari pentru fiecare astfel de caz, banii fiind necesari pentru consiliere psihologica”, a mai spus dr. Ciuhodaru.
De altfel, din 2007 functioneaza la Spitalul de Urgente CIRTITA, un centru dupa modelul centrelor de criza ce asigura simultan terapia medico-chirurgicala acuta si suportul psihologic pe baza de voluntariat: "Avem si o initiativa legislativa in Parlament ce prevede infiintarea liniilor telefonice de tip pentru asigurea suportului psihologic si a psihologilor in astfel de situatii, dar aceasta nu a trecut inca de comisiile din Senat. Mai mult decat atat, nu exista un program national de preventie a suicidului, iar fara finantare adecvata si organizare logistica optima vom constata cresterea numarului acestor cazuri, in conditiile in care in 2009 existau deja trei milioane de romani depresivi. Iasul este intre primele 10 judete din acest punct de vedere, cu o rata a suicidului de aproape 17 la suta de mii, fata de 13,5, cat este media nationala”.


Sursa: iasiplus.ro

Justiţia indiană decide că zeii hinduşi nu pot efectua tranzacţii bursiere

Un tribunal indian a decis că divinităţile hinduse nu pot efectua tranzacţii bursiere şi financiare

, a anunţat sâmbătă presa indiană, după o cerere depusă în acest sens de o firmă de investiţii, relatează AFP.

Doi judecători ai Înaltei Curţi din Mumbai au respins o cerere a unei companii religioase de investiţii care solicită deschiderea unor conturi pe numele

a cinci zeităţi, între care celebrul Ganesh (sau Ganesha).

"Comerţul cu acţiuni pe piaţa bursieră necesită unele competenţe pe care nu le putem aştepta din partea unor divinităţi", au apreciat judecătorii P.B. Majumdar şi Rajendra Sawant.

Acest fond de investiţii, proprietatea fostei familii regale Sangli, în statul Maharashtra (vest) a cărei capitală este Mumbai, a supus acest caz analizei judiciare după ce a deschis conturi pe numele mai multor zeităţi.

Dar autoritatea pentru reglementarea pieţei financiare (National Securities Depository Limited) a respins cererea, argumentând că va fi dificil de luat măsuri împotriva unor zei în cazul unor nereguli.

"Zeii şi zeiţele sunt făcuţi pentru a fi adoraţi în temple, dar nu pentru a fi folosiţi în activităţi comerciale cum ar fi tranzacţiile bursiere", au apreciat judecătorii.

Ganesh, cunoscut şi ca Lord Ganpati, protectorul comercianţilor, reprezentat cu un cap de elefant, este una dintre divinităţile cele mai populare din panteonul hindus şi venerat la Mumbai şi Maharashtra.


Sursa: antena3.ro

sâmbătă, 17 iulie 2010

Drogurile digitale, o nouă senzaţie printre adolescenţii americani

Adolescenţii din SUA au descoperit a nouă metodă de a ajunge... în al nouălea cer. Tinerii utilizează drogurile digitale, o metodă legală şi gratuită prin care pot obţine senzaţii asemănătoare cu cele produse

de Ecstasy. Drogurile digitale sunt de fapt sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe şi care afectează creierul inducând ascultătorului stări de euforie, de agitaţie sau chiar panică.

Până în prezent, studiile efectuate de oamenii de ştiinţă nu au demonstrat că aceste sunete ar afecta din punct de vedere chimic creierul. Autorităţile consideră însă că tinerii care utilizează drogurile digitale ajung în cele din urmă consumatori de substanţe ilegale.

"Dacă un adolescent îşi doreşte să experimenteze acest tip de drog, este posibil să ajungă consumator de substanţe ilegale" a declarat Mark Woodward, purtătorul de cuvânt al Biroului

de Narcotice şi Substanţe Ilegale din Oklahoma, SUA, potrivit Huffington Post.

Cele mai populare droguri digitale poartă numele

de "Gate of Hades" şi "Hand of God" (GoH şi HoG).

Potrivit revistei Psychology Today, aceste droguri digitale au fost utilizate în tratamentul anxietăţii şi nu constituie un pericol pentru adolescenţi.


Sursa: antena3.ro


WE LOVE RUSSIA

Se intampla si la ei :))