Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 aprilie 2011

Un hacker român a spart serverele Agenţiei Spaţiale Europene

"TinKode" susţine că a trimis un e-mail către ESA, care are sediul la Paris, în care şi-a anunţat prompt atacul. El ar fi vrut să marcheze astfel aniversarea întoarcerii cu bine pe Pământ, la 17 aprilie 1970, a navetei Apollo, după eşecul acesteia de a ajunge pe Lună.

Site-ul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) a fost spart duminică de un binecunoscut hacker român, care îşi spune TinKode şi care în trecut a intrat pe serverele marinei regale britanice, ale armatei SUA şi chiar ale NASA.

Românul a pătruns în serverul de web al site-ului www.esa.int şi a deschis documente sensibile, inclusiv proiecte referitoare la activitatea sateliţilor. El şi-a dezvăluit atacul (nu şi metoda) pe site-ul propriu, unde a postat, printre altele, sute de adrese de e-mail, baze de date cu utilizatori şi parolele asociate unor renumite institute ştiinţifice europene şi companii, printre care CERN sau BAE Systems.

"TinKode" susţine că a trimis un e-mail către ESA, care are sediul la Paris, în care şi-a anunţat prompt atacul. El ar fi vrut să marcheze astfel aniversarea întoarcerii cu bine pe Pământ, la 17 aprilie 1970, a navetei Apollo, după eşecul acesteia de a ajunge pe Lună.

Agenţia Spaţială Europeană a confirmat ulterior atacul, dar a spus că site-ul principal nu a fost afectat şi nici reţeaua sa internă, în schimb au fost compromise câteva servere FTP folosite de cercetători din organizaţii partenere pentru a face schimb de date. "Serverele afectate au fost închise, securitatea a fost sporită, iar partenerii au fost anunţaţi", a declarat un purtător de cuvânt de la ESA.

"TinKode" este cunoscut pentru atacurile sale prin care expune vulnerabilităţile unor site-uri foarte cunoscute. Unul dintre site-urile vizate de român în trecut a fost YouTube.

marți, 12 aprilie 2011

Masini cu sigla M de la BMW care nu au ajuns in productia de serie

Stiai ca a existat BMW E39 M5 break? Sau BMW E46 M3 break? Sau chiar un seria 5 E34 M5 cabrio? Sau de ce nu, o pisicuta compact M3? Ei bine, amatorii de BMW au parte acum de o surpriza placuta din partea diviziei Motorsport care a aratat lumii intregi cateva masini din garajul secret, nume de cod "M"...

Divizia de la BMW insarcinata cu modelele sport a nascocit o gramada de modele ciudate, purtatoare de sigla M, precum M3 cabrio sau M5 cabrio... Chiar si SUV-uri nebune, precum X6 M pot fi catalogate drept creatii ciudate ale celor de la BMW Motorsport... Insa mai mult decat atat, inginerii de la BMW mai pastreaza si cateva secrete bine ascunse: niste masini concept, in unic exemplar, despre care putini stiau ca exista...


Acum cateva zile, BMW ne prezenta ultima realizare ce poarta sigla M. E vorba de noul M5 Concept, care cu siguranta va evolua in varianta de serie. Insa mai interesant este cu siguranta ceea ce se ascunde in garajul secret BMW... Un fel de "Pestere lui Alladin" se afla in Munchen, plina cu modele M de BMW, dar mai ales concepte care nu au trecut de stadiul acesta si nu au intrat in productia de serie...


Printre acestea se numara si un M6 CSL, o versiune mai agresiva a lui M6, modelul vechi, mai usor cu 100 de kg si mai puternic decat un M6 normal. Acest model are multe imbunatatiri aerodinamice, printre care si un eleron controlat electric. Insa masina nu a vazut niciodata productia de serie, pentru ca vechea Seria 6 a apus dovedita de normele ecologice...


Un alt bolid mult mai interesant este bazat pe BMW seria 8 din anii '90. Mai precis, un 850 CSi modificat serios, purtand numele M8. Varianta de serie CSi producea 375 de cp din motorul V12, insa acest exemplar in care si-au bagat surubelnitele inginerii de la BMW produce 550 cp. Si chiar daca masina nu a vazut lumina zilei, a fost mai degraba un exercitiu pe care inginerii si-au facut mana pe motorul V12 care a echipat ulterior Supercarul McLaren F1. Dar chiar si la acest concept vedem multe amanunte incredibile, mai ales aerodinamice, dar si un set de jante cu spitele din carbon.


Acelasi motor V12 de turatie inalta, special modificat pentru Le Mans, s-a vazut instalat si in prima generatie de BMW X5. Un prototip de SUV cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte, capabil sa atinga peste 320 km/h datorita motorului V12 de 700 cp. Evident, acest SUV avea numai tractiune spate, iar scopul destinat nu era prea clar, nu e de mirare ca a ramas la stadiul de concept...


Au mai fost in trecut si alte cateva tentative esuate de a transforma masini de serie in bolizi cu sigla "M". E vorba de un E36 compact cu motor 1.8 modificat, un E46 M3 break, masina care ar fi putut insa avea succes, un E39 M5 break, caroserie care a fost insa produsa in serie numai la urmatoarea generatie... Dar chiar si generatia E34 a avut un concept break, insa de serie a existat numai in varianta sedan.



Un alt concept senzational, dar nu foarte reusit si placut ochiului, are la baza un Z3. Este un amestec intre Z1 si Z3 cabrio, la care amprenta diviziei Motorsport este mai mult la aspectul exterior. Tot prin garaj se mai regasesc si cateva masini mai vechi, precum un "rechin" seria 5 M5, un E34 M5 break, un BMW E30 pick-up M3, mai multe exemplare de M1, iar cel mai interesant dintre toate, un E34 cabrio. Da, un seria 5 decapotabila! Si daca ne mai gandim ca este si M5... sexy rau!


Ne pare bine ca cei de la BMW s-au hotarat sa deschida portile garajului cu bijuterii, publicului larg. Si chiar daca nu am ajuns acolo sa vedem masinile live, iata o galerie foto completa cu M-urile speciale si unicate.


Sursa: 4tuning.ro

luni, 11 aprilie 2011

Medalie de bronz pentru românul Corneliu Birtok-Băneasă, la Salonul Internaţional de Invenţii Geneva 2011

Inventatorul român Corneliu Birtok-Băneasă a reuşit să câştige medalia de bronz la actuala ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii Geneva 2011 cu un dispozitiv care permite creşterea puterii motorului unei maşini, în paralel cu reducerea consumului de carburant în zilele de caniculă.

Invenţia tânărului inginer auto român se numeşte 'deflector integrat pentru radiaţiile termice provenite de la motoarele cu ardere internă'. Dispozitivul impune curentului de aer care trece prin radiatorul unui autovehicul să aibă o direcţie descendentă, fără să mai intre în compartimentul motor. În acest fel, galeria de admisie şi filtrul de aer al autovehiculului sunt protejate la supraîncălzire, în special pe timpul verii.

'Deflectorul este foarte bun pe timp de vară pentru că menţine densitatea aerului crescută, se evită supraîncălzirea şi pierderile de putere ale motorului. Fără deflector, galeria de admisie şi filtrul ating 80 de grade, în timp ce folosirea dispozitivului scade temperatura la 25-30 de grade Celsius, într-o zi caniculară. Utilizarea deflectorului duce la creşterea puterii motorului şi reduce consumul de carburant', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Corneliu Birtok-Băneasă.

Dispozitivul creat de inginerul auto din Deva urmează să primească brevetul de invenţie de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Corneliu Birtok-Băneasă s-a remarcat în plan european, pentru prima oară, printr-un filtru de aer supra-aspirant inversat ce reduce consumul de carburant al autovehiculelor cu 15%, în condiţii de trafic urban. Filtrul de aer a fost medaliat cu aur la diverse saloane internaţionale de inventică din Europa, printre care se numără cele de la Bruxelles, Zagreb, Geneva, Bucureşti şi Iaşi.

Inventatorul român a fost recompensat cu Premiul WIPO (The World Intellectual Property Organization) la Salonul Internaţional de Inventică de la Moscova 2010 şi cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică IIFME (International Invention Fair of the Middle East), desfăşurat în noiembrie 2010, în Kuweit.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Microsoft caută IT-işti români

O delegaţie a celui mai mare centru Microsoft din Europa, Microsoft Development Center Copenhagen (MDCC), este prezentă vineri şi sâmbătă la Bucureşti pentru a recruta studenţi şi absolvenţi IT din România.

Programul propus de Microsoft începe cu un internship de 9-12 luni în Danemarca, după care tinerii români pot opta pentru un job full time în cadrul gigantului IT.

Centrul din Copenhaga este o pepinieră de talente în programare, tinerii fiind recrutaţi din toate colţurile lumii.

Sunt peste 40 de naţionalităţi diferite în echipa Microsoft din Danemarca, compania având cel mai mare grad de multiculturalitate din Europa. MDCC a fost desemnat "Cel mai bun loc din Europa în care să lucrezi" de către Great Place to Work Institute.

Pot aplica pentru acest stagiu de pregătire studenţii în ani terminali sau absolvenţii cu experienţă în dezvoltarea de software (cunoştinţe de C#, C++ sau alte limbaje de programare).

Se cer abilităţi de analiză şi rezolvare a problemelor, cât şi abilităţi de design. MDCC cauta ingineri cu un background puternic în dezvoltarea orientată către obiect. Un avantaj îl constituie experienţa în aplicaţiile de business şi ERP.

Campusul Microsoft este situat într-o zonă de pădure la nord de Copenhaga şi conţine multiple terenuri de sport şi cele mai moderne condiţii de locuit.

Cei interesaţi să aplice pentru internship la Microsoft pot găsi mai multe informaţii aici şi îi pot întâlni pe oficialii companiei astăzi şi mâine la târgul de joburi de la Sala Palatului din Capitală.