Faceți căutări pe acest blog
sâmbătă, 31 decembrie 2011
miercuri, 28 decembrie 2011
Reputat economist american: România este o dictatură, guvernul actual nu poate fi îndepărtat decât prin revoluţie!
Publicistul american John Lindauer, doctor în economie, fost profesor universitar, om de afaceri, politician republican (deputat în Alaska), compară regimul din China, cu cel din România, considerând că şi unul şi altul nu pot fi îndepărtate decât printr-o… revoluţie!
Într-o analiză care este focalizată pe investiţiile americane din China, Lindauer prezice că acestea vor deveni păguboase, în momentul în care guvernul autoritarist comunist va fi răsturnat de o revoltă – posibil armată.
Lindauer arată că anul viitor este aşteptat un Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC) şi că noua conducere de la Beijing ar putea schimba politicile macroeconomice. Însă, în ansamblu, stilul de guvernare va rămâne acelaşi.
„Precum guvernările autoritariste din Tunisia şi România, liderii PCC vor continua să facă, în linii mari, aceleaşi lucruri pe care le făceau predecesorii lor. Asta, până ce câteva victime ale abuzurilor sau un general de armată ambiţios vor declanşa revoluţia”, afirmă John Lindauer.
Tunisia este stat independent din 20 martie 1956. Monarhia a fost abolită un an mai târziu, când puterea a fost preluată de Partidul Noua Constituţie, condus de Habib Bourguiba. Acesta a devenit preşedinte pe viaţă în 1959, dar a fost răsturnat de la putere în 1987 de Zine El Abidine Ben Ali, care, la rândul său, a fost răsturnat de o revoltă populară în ianuarie 2011, fiind nevoit să se refugieze în Arabia Saudită. Ben Ali a fost condamnat la 35 şi respectiv 15 ani de închisoare, în absenţă.
Ca şi Tunisia, România a trecut de la monarhie, la dictatură (cea comunistă), care a fost înlocuită (în 1989) de un regim aparent democratic, dar a cărui popularitate este în prăbuşire abruptă. Chiar dacă Traian Băsescu nu a devenit preşedinte din 1989 (aşa cum Ben Ali s-a instalat în 1987 la cârma Tunisiei), el a fost permanent în structurile de conducere la nivel înalt ale noului regim şi s-a folosit din plin de acestea pentru a dobândi puterea absolută.
sursa: jurnalul.ro
marți, 27 decembrie 2011
Mormântul lui Iisus NU este la Ierusalim
Astfel, tot ceea ce au crezut creştinii vreme de 2000 de ani ar putea fi greşit, susţin ei. Locul în care s-ar afla mormântul se află în satul Shingo, regiunea Aomori, localitate unde trăiesc aproape 3.000 de oameni.
Drumul până la mormânt este plin cu indicatoare şi semne care arată încotro să o iei pentru a ajunge să te închini la monument. Se spune că descoperirea a fost făcută de un localnic care a găsit mai multe documente vechi de milenii, care atestă că Iisus ar fi scăpat de crucificare şi ar fi trăit în exil în Japonia.
Acolo ar fi renunţat la a mai face minuni, ci a dus o viaţă simplă de fermier, scrie Japan Times.
luni, 26 decembrie 2011
vineri, 23 decembrie 2011
Unii isi iubesc masinile... la propriu :))
Moş Crăciun a fost furat din intersecţie ... în România
Hoţii s-au luptat apoi să-l transporte pe Moş Crăciun, pentru a-l vinde. Deşi valorează peste 3.000 de euro, cei doi infractori nu au reuşit să găsească niciun cumpărător.
Poliţiştii l-au găsit pe Moş Crăciun după câteva ore, abandonat în pădurea de la marginea oraşului, cu o pungă trasă pe cap. Dar nu vă speriaţi, Moş Crăciun este bine la el în Laponia. În câteva ore îşi va încărca sania şi va pleca prin lume să împartă daruri copiilor cuminţi.
O pisică pierdută a fost găsită la 2.500 km depărtare
Animalul, pe numele său Waylon, a fost adoptat de la un adăpost de către Daniel Johns în luna august şi a dispărut la foarte scurt timp după ce au ajuns în noua casă.
Waylon a fost gasit în oraşul Littleton şi dus la un adăpost pentru animale. Aici i s-a scanat microcipul introdus sub blană îm Naples şi astfel s-a aflat cine îi este stăpânul.
"Este un miracol de Craciun", a declarat Johns la aflarea veştii. Acesta a adăugat că plănuieşte o excursie în Colorado pentru a-şi recupera pisica.
joi, 15 decembrie 2011
Studiu controversat. Utilizatorii de Internet Explorer au un IQ mai mic decât cei care folosesc alte browsere
Compania AptiQuant a monitorizat peste 100.000 de testări ale coeficientului de inteligenţă, corelând rezultatul cu browserul folosit în timpul testării.
Rezultatul arată că utilizatorii de Internet Explorer au avut rezultate mai slabe decât media, în timp ce persoanele care au folosit Chrome, Firefox sau Safari au avut rezultate peste medie. Testele celor care au folosit browsere mai puţin cunoscute ca Opera sau Camino, sau versiuni de Internet Explorer cu HTML 5 au avut cele mai bune rezultate.
În ciuda numărului mare de persoane testate, rezultatele sunt departe, totuşi, de rigorile ştiinţifice. Cei care au ales să se testeze pentru a-şi afla IQ-ul nu au fost selectaţi pentru a da un rezultat comprehensiv, ci a fost alegerea aleatorie a utilizatorilor care au descoperit testul prin anunţuri on-line sau link-uri de pe alte pagini.
Chrome 15 este cel mai popular browser din lume
Este pentru prima oară, scrie Ubergizmo.com, când Chrome 15 este aşa de bine clasat , după ce a reuşit să-şi depăşească rivalii de la Microsoft în săptămâna 21-27 noiembrie. Astfel, Chrome 15 a cules 23.63% din piaţa globală a browser-elor, faţă de IE8 cu 23.5%. Fanii Mozilla, trebuie să ştie că Firefox 8 este cu mult în urma celor două browsere, mai precis cu 12,12%, însă se află pe poziţia a treia la popularitate.
Cel mai mare MISTER al creştinismului ar converti toţi ateii
Acesta ar fi un adevărat miracol, iar reprezentanţii bisericii spun că ar fi un argument de necontestat al faptului că Dumnezeu există, multe "suflete împietrite urmând să fie convertite la credinţă".
Biserica Ortodoxă din Etiopia susţine că are Cufărul Sacru. Obiectul de cult ar fi adăpostit în biserica "Sf. Maria” din Aksum.
Cufărul ar putea fi mutat din cauza lucrărilor de renovare la care va fi supusă biserica. Acest lucru va fi o şansă pentru creştini pentru a vedea Chivotul Legii.
Potrivit Bibliei, Chivotul Legii a fost ţinut în Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de mai multe secole. Obiectul sacru a dispărut după ce babilonienii au distrus Ierusalimul, în anul 586 î.Hr., însă Nu există nicio menţiune despre distrugerea acestuia.
Tim Makins, un fotograf britanic, a descoperit biserica anul trecut în septembrie, în timpul unei călătorii prin Etiopia, scrie Daily Mail.
miercuri, 14 decembrie 2011
Elena Băsescu, numită "Ceauşescu" în Parlamentul European
Europarlamentarul Elena Băsescu a fost numită "doamna Ceauşescu" în timpul unei reuniuni a Parlamentului European, de către conducătorul şedinţei.
Fiica preşedintelui se afla la finalul unei intervenţii pe tema "Dreptul la informare în cadrul procedurilor penale".
"Îi mulţumim doamnei Ceauşescu", a spus atunci conducătorul şedinţei, care s-a corectat apoi, nimerind numele "Băsescu", după ce s-a uitat pe o foaie.
Acu stau si ma gandesc, ce l-a facut pe conducatorul sedintei sa spuna Ceausescu in loc de Basescu? Ambele se termina in "escu" sau sunt tendintele dictatoriale ale presedintelui Basescu asemanatoare cu ale raposatului Ceausescu?
duminică, 11 decembrie 2011
Vlad Ţepeş este al patrulea în topul celor mai cruzi conducători din istorie
Domnitorul român este pe locul al 4 lea în topul celor mai cruzi conducători din toate timpurile. În clasamentul întocmit după brutalitatea acţiunilor, autorul consideră că pedepsele aplicate de voievodul român sunt printre cele mai crunte din istorie.
Topul este condus de Josef Stalin de al cărui nume se leagă 60 de milioane de morţi.
Foametea, execuţiile publice sau dorinţa de expansiune, toate erau atributele fostului lider rus, consider mai crud şi decât Hitler, omul responsabil pentru declaşarea celui de-al doilea război mondial.
Locul 10 în top este Attila Hunul, unul dintre cei mai violenţi lideri din toate timpurile şi inspiraţia multor conducători din istoria recentă.
Pomana electorală s-a prelungit şi în vremurile democraţiei moderne
Gand despre schimbare
Cum revelatiile iti vin in cele mai ciudate locuri, asa mi s-a intamplat si mie. Eram in baie, gata sa fac dus si trecand pe langa oglinda, incercam sa vad cat de mult m-am schimbat in ultima vreme. Ei bine, nu-mi dau seama. Am nevoie de parerea altuia sau cel putin de o poza mai veche cu mine. Cred ca traind atat de mult in prezenta a ceva (in acest caz eu insumi), nu mai percepi fiecare detaliu, dezvolti o toleranta si in acelasi timp ignoranta la acel ceva, ai nevoie de o schimbare radicala ca sa vezi diferenta. In cazul meu cred ca am nevoie de un brat in plus sau ceva ca sa-mi dau seama ca ceva s-a schimbat. N-ar strica din cand in cand sa mai facem o retrospectiva, s-ar putea sa descoperim lucruri interesante cum ar fi si faptul ca fara sa ne dam seama, am ajuns sa traim o dictatura moderna sau ca suntem departe de ceea ce ne doream sa fim cu un an in urma.
sâmbătă, 10 decembrie 2011
vineri, 9 decembrie 2011
SMS-ul împlineşte 19 ani. Află conţinutul primului mesaj text trimis vreodată
Neil Papworth, un britanic care avea 22 de ani la vremea respectivă, lucra pentru o companie IT franco-britanică din Newbury, Berkshire.
"Nu am crezut niciodată că se va răspândi atât de mult în lumea consmatorilor şi că va deveni ceea ce este acum. La acea vreme nu părea a fi mare lucru" a declarat Neil Papworth.
De atunci, moda textelor scrise a cuprins întreaga lume.
În 2010, sms-urile au generat 114,6 miliarde de dolari, iar potrivit Mobithinking.com, anul acesta au fost trimise aproape 8 trilioane de mesaje text.
SMS-urile au început să fie folosite, în scop comercial, în 1993 în Suedia şi apoi în Finlanda. În 1995, posesorii de telefoane mobile trimiteau în medie 0,4 SMS-uri pe lună.
După anul 2000, însă, serviciul a devenit mult mai disponibil.
Cei mai mari împătimiţi ai SMS-urilor sunt filipinezii, care trimit în medie 27 de mesaje pe zi. La nivel mondial, SMS-urile au generat venituri de 114 miliarde de dolari companiilor de telefonie mobilă, în 2010.
Cercetătorii belgieni au descoperit că piranha "latră"
Oamenii de ştiinţă au identificat trei "lătraturi" diferite ale peştilor carnivori. Primul se mulţumeşte doar să evalueze rivalii, al doilea înseamnă de-a dreptul o ameninţare iar cel de-al treilea, în care se aud şi fălcile trosnind, arată că a început vânătoarea. O vânătoare al cărei obiect poate fi chiar un semen din aceeaşi specie, în absenţa altei prăzi mai ademenitoare.
Studiul are şi aplicaţii practice: cercetătorii speră că lătratul subacvatic îi va ajuta pe ecologişti să monitorizeze situaţia peştilor.
Cercetarea nu a fost lipsită de pericole: autorii principali au ajuns, amândoi, în spital după ce au fost muşcaţi de câte un pirania mai puţin amabil. Cu toate acestea, ei sunt hotărâţi să continue studiul chiar în Brazilia, pentru a afla, între altele, dacă peştii carnivori latră şi în perioada de înmulţire.
joi, 8 decembrie 2011
miercuri, 7 decembrie 2011
Este UNIC în lume! Chinezul care stă în cap într-un CUI
De la 27 de ani chinezul îşi perfecţionează cascadoria, iar acest lucru i-a lăsat chiar şi semne: are o gaură în mijlocului capului, acolo unde intră cuiul.
A reuşit să stea cu picioarele în aer, într-o poziţie perfect verticală, cu capul în cui, vreme de 10 secunde, scrie Quirky China.
marți, 6 decembrie 2011
Specimenul din ambulanta :))
luni, 5 decembrie 2011
William Brânză a făcut-o de oaie: A scris „Mândru că SÂNT român“ pe cadourile electorale
Cadourile au fost împărţile la sfârşitul unui discurs susţinut de William Brânză în cadrul unei şcoli de vară cu tineret care a avut loc în august 2010. La şcoala de vară în cauză ar fi participat şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe.
Înregistrarea cu dovada „mândriei“ domnului deputat PDL a fost prezentată în ediţia de luni seară a emisiunii „Subiectiv“, realizată de Răzvan Dumitrescu.
Pământul de "rezervă". Vezi unde se află planeta pe care vom putea locui în viitor
Până acum s-au mai descoperit alte două planete cu aceleaşi condiţii, dar aceasta este prima ale cărei caracteristici sunt confirmate de telescopul spaţial Kepler. Din păcate, planeta se află la 600 de ani-lumină de Pământ şi nu există nicio posibilitate să se verifice dacă ea adăposteşte, într-adevăr, fiinţe vii.
vineri, 2 decembrie 2011
Cea mai mare insectă din lume, descoperită în Noua Zeelandă: Weta gigant cântăreşte cât trei şoareci.
Un explorator american a descoperit recent o vietate care ar putea fi cea mai mare insectă din lume. Specia se numeşte Weta gigant, informează The Sun. Insecta seamănă mult cu o lăcustă, doar că este mult mai mare: măsoară aproape 20 cm şi cântăreşte cât trei şoareci.
Ea a fost găsită de un fost pădurar, Mark Moffett (55 de ani), într-un copac din insula Little Barrier din Noua Zeelandă. Bărbatul a mers acolo cu un grup de exploratori, încercând să descopere urme ale acestor insecte, despre care se credea că au dispărut din acele locuri când europenii au adus şobolani, acum câţiva ani.
"Câteva ore am căutat în zadar şi, deodată, am văzut unul în copac. Weta gigant este deja cea mai mare insectă din lume, dar acesta este cel mai mare specimen găsit", spune Mark Moffett.
După ce au fotografiat-o, Moffett şi echipa de exploratori i-au dat drumul incredibilei insecte.
joi, 1 decembrie 2011
Igaş vrea să demonstreze că bancurile cu poliţişti sunt adevărate. A pus trupele MAI să sărbătorească 1 Decembrie pe 30 noiembrie.
Se pare că ministrul de Interne, Traian Igaş, vrea cu orice preţ să schimbe istoria. La Arad, trupele MAI ale ministrului au fost puse să sărbătorească în avans Ziua Naţională a României, adică pe 30 noiembrie.
Pentru că poate, ministrul Igaş a făcut tot acest aranjament cu ajutorul Primăriei din Arad, condusă de pedelistul Gheorghe Falcă. Şi asta pentru ca ministrul să nu lipsească astăzi de la festivităţile de la Alba Iulia.
Şi nu era de ajuns că ministrul a ţinut morţiş să sărbătorească 1 decembrie mai devreme, dar i-a pus pe angajaţii MAI să defileze seara, pe întuneric.
La defilare au participat aproximativ 400 de angajaţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului de Interne din judeţul Arad.